Wielkim zainteresowaniem cieszą się posiłki przygotowywane dla naszych Gości w tradycyjny sposób z naturalnych produktów w większości pochodzących z naszego gospodarstwa. Jaja od kur swobodnie biegających po podwórzu, miód prosto z pasieki za oknem, powidła z owoców z ogrodu – rozkosz dla zmysłów, oraz  gama naturalnych wyrobów z naszej wędzarni. Na stół może trafić zarówno kiełbasa, jak i wszelkiego rodzaju mięsa, od indyka, po dziczyznę, a to dopiero śniadanie… Na obiad serwujemy zupę oraz drugie danie. Swojski zestaw przyrządzony po domowemu. Niebo w gębie.  Na specjalne zamówienie uwędzimy również barana, czy prosiaka w całości. Do tego np. zasmażana kapusta i uczta biesiadna gotowa. Miłośników dużych ilości jedzenia zapraszamy na wajecznicę, a o szczegółach tego tajemniczego przysmaku koniecznie trzeba opowiedzieć pod naszą 10 metrową wiatą.

Poza wędzeniem możemy również piec na grillu lub zrobić tradycyjne ognisko i pośpiewać przy nim piosenki.